Jeg er konsulent

posted in: Hillerødsk | 0

Det er mandag formiddag, og jeg er på vej ud til en virksomhed, der har brug for min hjælp. Jeg er Lean konsulent her og som sådan besøger jeg forskellige virksomheder og organisationer. Virksomheden, jeg skal hjælpe, er en produktionsvirksomhed. De laver tagprofiler. Mere ved jeg sådan set ikke om den. Så jeg skal først analysere problemerne, de har. Det er altid den samme proces, jeg følger.

Et hospital

Den forrige opgave, jeg havde, var på et privathospital. Der skulle ryddes op i en masse af de interne processer. Der var for meget ventetid på, at papirerne kom fra den ene afdeling til den anden. Fx så tog det meget lang tid for patienter at blive udskrevet. Det var en kilde til irritation for dem og for nye patienter, der måtte vente på, at sengen blev frigjort. Det var en meget spændende opgave. Jeg lærte meget om, hvordan et hospital fungerer, og hvordan det kan fungere. I dag har hospitalet forbedret hele det administrative system, og tingene går noget hurtigere og nemmere. Det har taget tid. Men vi kom i mål. Og jeg må sige, at jeg stolt over mit arbejde. Samtidig er jeg også taknemlig, over at jeg arbejder i Danmark.

Andre steder i Europa

Tænk, hvis jeg blev sendt ud til et hospital i Europa i et af de lande, hvor corona løber løbsk. Det ville ligesom ikke give mening for mig at skulle hjælpe med at indføre forbedringer, når andre forsøger at redde menneskeliv.
Måske er jeg overfølsom, men det går mig meget på at læse om situationen i fx Italien eller Østrig. Jeg håber, at de har haft Lean konsulenter ude på deres hospitaler i tide, så papirarbejdet og administration flyder nemmere igennem. Det kan jo redde menneskeliv, hvis tingene fungerer gnidningsløst.

Nå, jeg vil ikke tænke mere på det nu. Jeg skal koncentrere mig om opgaven, som jeg starter op i dag.