Store størrelser i Hillerød

posted in: Hillerødsk | 0

Selv synes jeg, det var meget modigt af indehaveren af en ny tøjbutik her i byen, da hun valgte at kalde forretningen for ”Gigantium”. Men hun må jo have haft tiltro til sine kommende kunders humoristiske sans, for da hun etablerede sin nye forretning, var det med speciale i tøj til store kvinder: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/ . Jeg var næppe den eneste, der fik den tanke, at de overvægtige kvinder måske ville have lidt svært ved at overvinde sig selv til at købe deres tøj i en forretning med det navn.

Stor succes

Men det viste sig hurtigt, at jeg og andre tog fejl, for forretningen blev hurtigt en succes, og den oparbejdede en ganske stor kundekreds. Mange af de kvinder, der handler i butikken, er gift med mænd, der har tilsvarende problemer med overvægt, og de opfordrede indehaveren til at udvide sortimentet, så hun også kunne tilbyde tøj til store mænd.

Stor mand i smart tøj

Marianne, som indehaveren af tøjbutikken hedder, tyggede lidt på det forslag, for hun mente ikke, at hun havde forstand på herretøj, men på den anden side havde hun plads nok i sin butik til også at handle med herretøj, så hun tog springet og ansatte en mandlig ekspedient, der selv hører til målgruppen for hendes sortiment af herretøj.

Det fik Marianne en lige så stor succes med. Sammen med sin mandlige medarbejder fandt hun frem til en kollektion af bukser til store mænd, som faktisk var en del smartere end de fleste typer herrebukser i den størrelse.

Til både ham og hende

Det er blevet mere og mere almindeligt, at mand og kone følges ad til ”Gigantium”, når de skal handle tøj. Marianne har haft held med at skabe en afslappet atmosfære i forretningen, så kunderne føler sig godt tilpasse og sammen med personalet ofte kan joke med deres overvægtige kroppe.

Men samtidig er Marianne også dygtig til at fremskaffe tøj i et design, som de meget store mennesker føler sig godt tilpas i og som i nogen grad er i stand til at moderere udseendet af deres store korpus. For eksempel har forretningen i dag et meget stort udvalg i jeans til store mænd, som er blevet meget populært hos de mandlige kunder. ”Gigantium” har faktisk opnået et godt ry også i nabobyerne, så der ofte kommer kunder kørende til langvejs fra.

Store piger får gode råd med på vejen

Marianne har fortalt, at hun ofte bruger en del tid på at snakke med sine kvindelige kunder om, hvordan de bedst kan klæde sig, så tøjet er med til at tage toppen af deres voluminøse udseende. Hun har for eksempel haft held med at overbevise mange overvægtige kvinder om, at de på grund af deres størrelse er nødt til altid at gå klædt i løsthængende kjoler. Der findes nemlig masser af bukser til store piger, som er ganske klædelige, og som i lige så høj grad som kjoler kan skjule, hvor overvægtige kvinderne egentlig er.

I mine øjne er det rigtig godt, at der er handlende, som vil gøre, hvad de kan for at finde de rigtige varer til kunder med det handicap, det må være at være svært overvægtig, for mange af dem kan bare ikke formå at tabe sig.