Vådslibning

posted in: Hillerødsk | 0

Her i det sidste, lille års tid, hvor vi alle sammen har været i chok over pandemi, restriktioner og nedlukninger, og jeg ved snart ikke, hvad så har min mand og jeg udviklet en ny tradition: Hver den 1. i måneden trækker, vi lod om, hvem af os der må lave månedens store indkøb. Den der vinder skal så købe en stor ting til den anden, som han eller jeg bliver glad for. Den af os, der vinder lodtrækningen, har så en uge til at bestille en ting på nettet. (Heldigvis fungerer internettet og handel derigennem endnu.)

En vådsliber

Jeg vandt den sidste lodtrækning og er kommet ind i en verden, som jeg aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle befinde mig. Jeg skal nemlig købe en vådsliber til min mand her: https://www.dorchdanola.dk/produkter/el-vaerktoj/vadslibere.html. Han elsker at dreje træ. Han har faktisk en drejebænk ude i sit værksted. Der har han også et lille lager af forskellige træ. Og en masse værktøj. Bl.a. så mange stemmejern, at jeg ikke helt ved, om vi taler om 10, 20 eller 30 stk.

Han har længe ønsket sig en vådsliber, som han kan slibe sine stemmejern på, så jeg besluttede at overraske ham ved at spendere på sådan en maskine. Men jeg må indrømme, at jeg fortryder lidt. Jeg ved jo intet om vådslibere. Jeg ved ikke helt, hvad han har brug for. Jeg kan se på nettet, at man kan få dyre, og ikke så dyre vådslibere. Men hvad jeg sådan helt præcist skal se efter, ved jeg faktisk ikke. Det eneste, jeg lige kan tænke mig til, er, at det skal være en vådsliber, hvor sikkerheden er prioriteret højt.

Pas på fingrene

Jeg vil jo nødig have, at han lige kommer til at skære sig i fingrene, imens han sliber sine stemmejern. Eller en af mine køkkenknive for den sags skyld. Jeg har jo opdaget – undervejs i min søgning – at vådslibere også kan bruges til knive, økser eller sakse. Så det vil bestemt ikke være et dårligt køb at give ham sådan én. Jeg har jo en masse sløve knive, som virkeligt ville have godt af at blive slebet skarpe igen. Så der er meget, der taler for, at jeg ikke giver op og bare køber en eller anden skjorte til ham.

Hos Dorch & Danola

Han ved ikke, at jeg leder efter viden om vådslibere og at jeg har besøgt https://www.dorchdanola.dk/ . Og han får det heller ikke at vide. Det skal jo være en overraskelse. Det er en del af vores tradition: Man må ikke sige til den anden, hvad man vil købe. Jeg fik jo heller ikke at vide, at jeg ville få en robotstøvsuger i sidste måned. Jeg havde gået og fablet om fordelen ved en robotstøvsuger i månedsvis. Jeg fik den ikke i julegave. Jeg fik den som en overraskelse i sidste måned. Og jeg er superglad for den. Derfor vil jeg også meget gerne give min mand en vådsliber, så han får glæde af sit træ og sine stemmejern. Er det ikke forståeligt? Det synes jeg. Håber bare, at jeg ikke vinder igen i næste måneds lodtrækning.