Gavepapir eller bobleplast?

posted in: Hillerødsk | 0

Du skal til fest hos din veninde og hendes mand på lørdag. Og du har brugt ret lang tid på at finde netop den helt rigtige, lille værtindegave til hende. Det er sådan en tradition, I har. Hver gang I skal ses, så har I en lille gave med til den af jer, der er vært. Du har fundet et par smukke kaffekrus, som hun skal have. De var på tilbud, og da du havde rigtigt travlt den dag, du købte dem, fik du dem ikke pakket ind som gave. Nu skal du derfor til at pakke krusene ind, selv. Selvom du ikke er fummelfingret, så er det opgave, som du faktisk ikke kan lide. Der er jo altid en mulighed for, at du kommer til at tabe et krus på gulvet, og det så går i stykker.

Bedste sted at købe indpakning

Du har derfor været nede i den store forretning, der sælger kontorartikler og forskellige former for emballage. Du har tidligere haft god erfaring med den forretning. De har nemlig både gavepapir i mange designs og gavebånd. De har faktisk også en god og billig bobleplast. Og bobleplast skal du bestemt bruge til gaven. Du har nemlig ikke nogen æske, som krusene kan ligge beskyttet i. Og havde du en æske, så ville du alligevel have viklet bobleplast om dem, inden du lagde dem i æsken. Du købte derfor både bobleplast og gavepapir i forretningen.
Det var faktisk et indkøb, som tog lidt mere tid, end du forventede at skulle bruge på det. Og det var ikke bobleplasten, der var skyld i det. Nej, det var gavepapirets skyld.

Meget at vælge mellem

Der var nemlig så mange forskellige ruller gavepapir at vælge imellem. Der var ensfarvet gavepapir i smukke pastel farver. Der var ruller med mønstret gavepapir. Det var bare svært at vælge. Du dvælede da også i lang tid over det. Skulle det være et mønstret gavepapir? Eller skulle det være ensfarvet. Da du endelig havde bestemt dig for en rulle gavepapir, købte du den og fandt også et gavebånd, der matchede i farven. Nu sidder du så ved køkkenbordet og skal pakke krusene ind. De er blevet viklet ind i flere lag bobleplast. Der er ikke nogen fare for, at de kan gå i stykker nu. Også selv hvis du taber pakken.

Men du er lidt i tvivl. Du har klippet et stort stykke gavepapir ud. Og du har lige opdaget, at det er vendbart. På den ene side er det rosa. På den anden side er det dueblåt. Flotte farver. Hvilken farve skal du vende ind mod krusene? Du bestemmer, at den dueblå farve skal vende ud. Den farve passer dit gavebånd bedst til.

Du pakker krusene fint ind. Der kommer en flot sløjfe på. Og du er tilfreds med pakken. Den bliver lagt i en pose. Den er klar til på lørdag nu. Du lægger resten af gavepapiret og bobleplasten ind i den skuffe, hvor du også har nogle konvolutter og etiketter liggende. Du ser, at gavepapiret er lavet af genbrugspapir. Det glæder dig. Du har god samvittighed. Det er nemlig bedst at genbruge mest muligt.