Fra Hillerød til Kbh

posted in: Hillerødsk | 0

Dengang jeg flyttede ind i min lejlighed, fik jeg for første gang i mit liv brug for at finde en låsesmed i København. Jeg er ikke glemsom om morgenen, når jeg har travlt – og jeg tager altid tiden til at dobbelttjekke, at jeg har min mobil og mine nøgler med, inden jeg smækker døren. Og ja, faktisk så tjekker jeg, også at døren faktisk er smækket.

Krav om nye låse

Men da jeg flyttede og dermed skulle lave en ny forsikring, bad forsikringsselskabet mig om at få sat nye låse i dørene til lejligheden. De havde endda forslag til, hvilken slags lås jeg burde bruge. Det undrede mig lidt at se, at selskabet anbefalede en bestemt type låse. De forklarede det med, at området, som jeg flyttede til, bliver vurderet som værende ”karakteriseret af rimelig høj kriminalitet – især indbrud.” Jeg havde bestemt ikke indtryk af, at der sker mange indbrud i området, som jeg flyttede til. Alle de mennesker, jeg havde mødt, virkede søde og hjælpsomme.

Østerbro låsemed kom

Alligevel fandt jeg en bestemt låsesmed på Østerbro, som gerne kommer i området, jeg bor i. Jeg spurgte ham om, hvad det ville koste mig at få sat de der sikkerhedslåse i mine døre. Vi aftalte et tidspunkt, og han kom. Nu er jeg naturligvis et nysgerrigt menneske, så jeg åbnede en dialog med ham om området. Jeg tænkte, at han må da vide det hvis her sker mange indbrud. Jeg spurgte ham derfor, om han vidste noget om mange indbrud her i området. Han rystede på hovedet og fortalte mig, at i de sidste 13 år, hvor han har arbejdet her, har han ikke været kaldt ud til nogle kunder for at skulle sætte nye låse i dørene. ”Her er så fredeligt og sikkert som de fleste andre steder”, sagde han. Det fik mig til at undre mig endnu mere over forsikringsselskabets anbefalinger – ja i virkeligheden krav om, at jeg fik nye sikkerhedslåse.

Masser at gøre med tyverisikring

Låsesmeden spurgte mig om, hvorfor jeg spurgte om indbrud i området. Jeg fortalte ham, at mit forsikringsselskab har anbefalet, at jeg får de nye låse, fordi de karakteriserer området som værende et sted med mange indbrud. Han smilte og fortalte mig, at jeg bare skal være helt rolig. ”Der er nogle forsikringsselskaber, der kun kigger på postnumre, når de laver de der evalueringer. Området her er jo ret stort. Og ja, der er en del indbrud ovre på i den vestlige del af området. Men det er jo langt herfra. Så du skal ikke være bange for at få uventet og uvelkomment besøg.” Okay. Rart at vide.Han vidste en masse om tyverisikring.

Vi talte om forsikringsselskaber, imens han arbejdede. Vi talte om hans job. Han oplever en del pudsige ting. Efter et par timer var han færdig med at sætte de nye låse op. Han sagde, at nu har mit forsikringsselskab bare at betale, hvis det usandsynlige skulle ske. Jeg betalte ham. Var glad for at have fået afklaring på mine spørgsmål. Og ja, er såmænd også helt tilfreds med at have fået sikkerhedslåse i dørene. Jeg ville alligevel have skiftet de gamle låse ud. Men måske valgt en lidt billigere løsning.