Gulvet er vigtigt

posted in: Hillerødsk | 0

Du står måske i den situation, hvor du skal renovere din virksomhed. Det kan være, at du ejer en populær bar, hvor folk kommer i massevis. Det kan være, at du ejer en konsulentvirksomhed, som hele dagen får besøg af nye kunder, der vil diskutere forskellige finansieringsmuligheder for deres ideer. Det kan være, at du er leder på et hospital, hvor der er meget travlt og skal stå for renoveringen af en afdeling. Ikke kun skal der males og sættes kunst på væggene, så din virksomhed får sin identitet. Der skal også nye gulve. Og her kan det altså være meget fornuftigt at kigge på en løsning, hvor der anvendes linoleum.

Typer af linoleum

Der findes forskellige former for og kvaliteter af linoleum. Fælles for dem alle er, at linoleumsgulve er fremstillet af naturmaterialer. Fordelen ved, det er, at det sagtens kan indgå i genbrug, hvis du på et senere tidspunkt vælger at udskifte gulvbelægningen. Og det betyder, at du ikke skal have dårlig samvittighed, når linoleumsgulvet skal væk. Det vil blive genbrugt. Du sparer derfor på ressourcer og giver et lille bidrag til beskyttelse af miljøet.

Linoleum indeholder linolie. Men det kan fremstilles af savsmuld eller kork. Det kan indeholde harpiks. Og ja, i produktionsprocessen kan der tilsættes farvepigmenter (som kan komme fra planter). Det er derfor et miljørigtigt produkt at bruge. Og som du allerede har forstået, så behøver et gulv, der er lavet af linoleum altså, ikke at være kedeligt. Det kan være meget farverigt. Der findes producenter af linoleum, der kan tilbyde dig op mod 100 forskellige farver.
Du har derfor mulighed for at vælge forskellige farver linoleum til dit gulv.

Men ikke nok med det. Linoleum er meget slidstærkt. Og det kan være en stor fordel at bruge det i rum, hvor der er meget trafik. Folk kommer og går hele tiden. Og ja, selvfølgelig er der endnu en fordel ved linoleum: Det er utroligt nemt at holde rent. Det kræver ikke stærke og farlige kemikalier for, at det ser rent og pænt ud. Det er noget, der vil glæde rengøringspersonalet.

Endelig er der en sidste fordel. Linoleum er faktisk et blødt gulv, uden at det dog er et tæppe – læs om det her: https://a10.dk/gulve/linoleumsgulve/. Det er glat, men blødt at stå på – også selvom det faktisk er hårdt. Man kan næsten sige, at linoleumsgulve indeholder små nanofjedre, som bevirker, at de besøgende ikke bliver trætte, hvis de fx skal stå og vente i lang tid. Og fordi linoleum er et blødt materiale, så dæmper det støj fra gang på gulvet. Det er en meget vigtig faktor på fx hospitaler, at der ikke er meget støj fra læger og plejepersonale, der har travlt og derfor går hurtigt.

Afvis ikke det klassiske

Jeg foreslår derfor, at du ikke afviser linoleum, når du skal beslutte dig for den nye gulvbelægning. Jeg ved godt, at mange forbinder linoleum med en grønbrun farve, som er ret kedelig. Og med en lugt af linolie. Lugten fortager sig med tiden. Og for nogle mennesker er det ikke en ubehagelig lugt. Ny teknologi og nye produktionsmetoder har bevirket, at du kan få et flot gulv, som er lavet af linoleum.

Nu er du kommet så langt i renoveringen af kontoret, at du skal til at vælge belægningen, der skal på gulvene. Du havde egentlig forestillet dig, at der skal lægges træ på gulvet, men du er lidt bekymret for støjen, det kan fremkalde. Medarbejdere, der skal bruge kontoret, bevæger sig jo rundt for at arbejde sammen på de enkelte projekter, de har fået tildelt. Derfor er du kommet til den konklusion, at for at dæmpe støjniveauet, så skal der lægges tæpper på gulvet. Du er dog ikke helt fri for at tænke, at det måske vil føre til et dårligt indeklima, fordi tæpper samler støv. Der er gode nyheder på vej. Det er ikke alle tæpper, som anvendes i erhvervslokaler, der samler støv. De fleste er faktisk nemme at holde rene, og de vil derfor ikke forringe indeklimaet.

Gode råd fra gulvfirmaet

Måske er du stadig betænkelig ved at vælge tæpper til gulvene. Vil farven være rigtig? Bliver det for kedeligt med et ensfarvet tæppe? Et godt sted at få råd og vejledning er faktisk gulvfirmaet A10 i Kolding. Det behøver ikke at være et ensfarvet tæppe, der skal på. Du kan nemlig få tæppefliser i mange forskellige farver. Det vil derfor være muligt for dig at lave mønstre ved at blande tæppefliser. Du kan måske lide tanken om, at der kommer zoner med forskellige farver på kontoret, hvor hver farve signalerer, hvad det er for nogle projekter, medarbejderne arbejder på? Det kan også være, at du måske gerne vil have et tæppe i fx blå farve, men i forskellige nuancer af den blå farve. Mulighederne er mange, hvis du bruger din fantasi. Og tæppefliser er medgørlige i det daglige. De kan nemt udskiftes, hvis der er ekstra stort slid på nogle steder.

Specialister i tæpper

Du bør dog tale med en specialist inden for tæpper, inden du tager den endelige beslutning. Eksperten vil kunne give dig de bedste råd. Og det kan være værdifuldt. Både for din investering og for medarbejdernes effektivitet. I nogle tilfælde vil det være bedst med et ensfarvet tæppe. I andre vil det være bedst, hvis der kommer tæppefliser på gulvet. I alle situationer er der dog denne fordel: Tæpper er ofte lavet af materialer, der ikke er farlige for miljøet. Dvs. de kan genbruges. Tæpper er dog meget slidstærke, og du skal ikke bekymre dig om, tæppet skal udskiftes efter blot få år. Samtidigt er tæpper generelt blødere at gå på. Det giver derfor et bedre arbejdsmiljø, fordi, når medarbejderne går på gulvet, så får de ikke små, hårde stød op i muskulaturen, som vi ellers gør, når vi går på et betongulv. Vi mærker ikke de små stød, men de kommer og kan faktisk føre til, at vi går forkert. (Selvfølgelig har det også noget med skoene at gøre, men som udgangspunkt, så forestil dig, at alle går rundt på strømpesokker.)

Eksperten vil helt sikkert også kunne give dig et overslag over, hvor meget det vil koste, så du kan indregne det i budgettet for hele renoveringen. Det er jo en faktor, vi ikke skal glemme. Der er grænser for, hvor stort et budget vi har.