Indretning i Hillerød

posted in: Hillerødsk | 0

Jeg er ved at indrette vores køkken. Vi har et stort samtalekøkken, hvor den ene væg er helt tom. Et kæmpe vinduesfag sørger for, at her er meget lys. Det er virkeligt lækkert. Jeg overvejer faktisk at lade den tomme væg forblive tom. Jeg kan godt lide det minimalistiske look, vi har formået at få frem i køkkenet. Køkkener er altid overfyldte rum, synes jeg. Massevis af små genstande. Alt lige fra en halvtom kaffekop via magneter på køleskabet til køkkenmaskinen, der bare er et stort skrummel. Men med de nye skabe, og det nye køkkenbord med indsunket vask ser det bare pænere ud nu.

Whiteboard på væggen

Men den tomme væg. Jeg ved ikke, lige hvor jeg vil hen med den. Måske skal jeg hænge et stort maleri, vi har nede i kælderen op? Nej, det går ikke – farverne passer ikke til køkkenet. Hvad så med en samling plakater? Nej, det vil give et rodet look. Tænke, tænke, tænke…

Jeg får en idé: Vi skal have et sæt glastavler op på den væg. Jeg har set et sted, at man kan få sådan nogle flotte tavler i forskellige farver og størrelser. Og man kan skrive på dem. Man kan også få magneter til dem, så man kan hænge et postkort eller lignende på dem. Man kan bruge dem som en slags opslagstavler. Det er måske en løsning. Eller vi skal se på whiteboardtavler som disse.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske, hvor jeg har set de der glastavler, så jeg må lede efter dem. Jeg vil gerne se dem, før jeg bestiller dem, så jeg er sikker på, at farvenuancerne passer til væggen. Og jeg vil også lige tjekke, at de fås i de størrelser, som jeg gerne vil have dem.

Skæremaskine til papir

Dagene går, og jeg er kommet lidt væk fra projektet om at få køkkenets væg flot. På mit arbejde har jeg travlt og skal også finde tid til at købe en skæremaskine, så tegneren kan skære pappet til julekortene. vi sender ud til. Han er rigtig dygtig til frihåndstegning, og kunderne er glade for at få et ’rigtigt’ julekort. De får alle sammen en bunke elektroniske.

Jeg kommer ind i den her forretning med kontorartikler. Jeg skal bare finde den skæremaskine og komme tilbage til kontoret med den. Hurtigst muligt. Men hvad skete der? Ja, du har vistnok gættet det. Der i forretningen hang der et sæt glastavler. I alle mulige størrelser og farver. I stedet for at koncentrere mig om skæremaskinen så bruger jeg 2 timer på at få alt at vide om glastavlerne. Ekspedienten er meget sød og hjælpsom. Fortæller mig, at de tavler, jeg kigger på, er en god løsning til en stor væg. Hun fortæller mig, at mange bruger dem som opslagstavler i deres hjem. Andre igen bruger dem kun som dekoration. Mulighederne er mange. Netop fordi de i sig selv er meget flotte.

Åndsfraværende køber jeg skæremaskinen. Den er ikke så dyr og kan klare det, vi skal bruge den til.

Mens jeg går tilbage til kontoret, beslutter jeg, at jeg skal tilbage til forretningen og bestille et sæt af de glastavler i den turkise farve. Det vil stå godt i kontrast til den beigegule kæmpevæg.