Brabrand og Aarhus

posted in: Hillerødsk | 0

Der er forskel på rengøring og rengøring. Ét er at gøre rent derhjemme, noget andet er at gøre rent på en arbejdsplads. De fleste af os gør rent med dårlig samvittighed. Vi ved, at vi bør gøre rent, ellers kan det gå ud over vores helbred og velbefindende. Men vi hader det. Synes, det er spild af tid. Det er det bare ikke. Det er fundamentet for, at vi har det godt sammen med vores familie eller venner.

Rene kontorer i Brabrand

Selv har jeg tit været ved at give op. Kommer hjem fra arbejde fredag eftermiddag og vil gerne hygge med familien, men hytten ligner næsten en krigszone: støv og nullermænd overalt. Børneværelserne er rodede, sengene er uredte. Får mest af alt lyst til at hyre et firma til rengøringen her. ”Kontorrengøring i Brabrand” tastes ind Google. Frem kommer en liste med firmaer, jeg kan kontakte. Ja, det er fint – her fredag eftermiddag – hvem tror jeg, at jeg er? Det er for sent nu. Det er weekend, TGIF, som de siger, så jeg kan vist skyde en pil efter at få hjælp lige nu.

Jeg har ellers købt ind til en god middag – oksemørbrad med pomme frites – børnene elsker det, og vi kan også godt lide det med en god flaske rødvin til. Den ligger også i indkøbsposen. Rengøringen må vente til i morgen. Så kan jeg også få luftet ordentligt ud efter at have stegt kartoflerne. Ha, god undskyldning, ikke?

Jeg skyder bare tjansen ud. I morgen!

Jeg får lavet en god middag til os. Vi hygger, og alle lover mig, at de nok skal stå tidligt op og hjælpe til med rengøringen. Hvis vi er 4 om det, tager det kun en fjerdedel af tiden. Det er et argument alle kan forstå.

Lørdag morgen er vi alle oppe kl. 7. Hovsa, hvad er der sket? Det plejer ikke at være sådan. Det plejer at være mig, som er oppe, kl. 7 og hiver støvsugeren frem. Men i dag, så er alle oppe. Har de endelig fattet, at vi er en familie, og skal hjælpe hinanden?

Morgenmaden er på bordet – jamen, hvem har været så tidligt oppe? Jeg er begyndt at blive lidt mistænksom. Der er et eller andet galt. Jeg kan bare ikke finde ud af, hvad det er. Vi spiser morgenmad, og klokken nærmer sig 8. De andre er glade, afslappede, og jeg spørger, om de er klar til 2 timers rengøring. Ja, det er vi.

Erhvervsrengøring i Aarhus

Kl. 8:15 ringer det på døren. Jeg åbner. Udenfor står to kvinder – den ene smiler bredt: ”Vi kommer fra firmaet Erhvervsrengøring i Aarhus. Din mand ringede i går og bad os om at komme for at gøre rent hos jer i dag. Må vi komme ind?”

Jeg blev fuldstændig paf. Stod der og måbede. Kunne ikke tro mine ører. Hørte jeg rigtigt. De er professionelle rengøringsfolk. Lukker dem selvfølgelig ind. Skal jeg lave kaffe til jer? Nej tak, vi er på te-holdet. Jamen, så en god kop grøn te da? Jo tak, når vi er færdige, vil det være dejligt. Vi er færdige om 3 timer.

Min mand og børnene står og griner og er glade. De har virkeligt overrasket mig.