Insektfangere

posted in: Hillerødsk | 0

I bund og grund er det ganske elementært to UV – lysrør eller flere, der lyser. Fluerne bliver tiltrukket af UV lyset, hvorefter de søger hen til maskinen, der kører på 220 Volt.  Interessen for det krav lys der er UVA fastholder insekterne, hvorefter de flyver ind i maskinen og sidder fast på en limplade.

Disse maskiner fås i mange varianter. Nøgle af dem er elektriske. Dvs. fluer flyver ind i maskinen og bliver ligesom grillet eller ristet, så de dør.  Nogle er væghængte andre kan man bare stille på et bord.  Idéen er så, at når man har hængt disse fluefangere op i lokalet, så behøver man ikke længere spekulere på insekter som møl, bananfluer og klyngefluer, da de alle sammen bliver indfanget i maskinen.

UV insektfangere

Især indenfor fødevareindustrien er disse insektdræbere vildt populære. De hænger stort set alle steder, hvor der er åben fødevareproduktion.  En insektfanger køber man direkte via en webshop, der så sender den allerede samme dag – senest dagen efter. Når man får den, så er den klar til brug.  Nemmere er det ikke.  Når de først er tændt er de simpelthen fantastiske. Blåt lys udover hele lokalet, og der går sjældent længe, inden de første hvepse lander på limpladen med feromon.

Fly-add

Hvor er det så at man kan købe disse fantastiske fluefangere ?  Som sagt findes der flere steder på nettet. Men hvis man vil have det største udvalg, så bør man nok handle hos fly-add der førende på området og er billige. Kvaliteten er helt i top, da det er vigtigt at man også kan få splintfri rør i, så de ikke eksploderer ud i fødevarerne, hvis man kører på dem med en truck. Det er faktisk et lovkrav i hele EU, at man bruger dem og ikke alm. lysstofrør. Der findes også noget der hedder UVC, der også lyser blåt. Dem skal man absolut ikke anvende, da de er sundhedsfarlige og ødelægger hud og øjne, der de nærmest brænder sig ind, når man kigger på dem.

De bruges kun til vandrensning og desinfektion af f.eks. storkøkken og sygehuse. Der er en historie fra en restaurant, hvor man havde monteret forkerte rør, hvilket resulterede i at man gennem adskillige måneder havde hovedpine og andre gener, uden man vidste, hvad der var årsagen, indtil man pludselig fandt ud af at alle de syge, gik omkring insektfangere i køkken – og dermed kiggede ubevidst på den hele tiden