På kursus i skoven

posted in: Hillerødsk | 0

Det er morgen. Kl. er kun 9, og vi står i en skov. Vi, det er mine kollegaer og jeg. Vores leder er her også. Vi skal på kursus, fordi han gerne vil have, at vi forstår, at virksomheden er afhængig af, at vi arbejder godt sammen. Vi skal kort sagt på teambuilding kursus her. Det bliver spændende at se, hvordan dagen udvikler sig.

Manglende samarbejde

Vi har nogle problemer med at kunne samarbejde godt i virksomheden, så jeg synes, at det er en logisk beslutning, lederen har taget. Der er nogle knudrede forhold mellem to af mellemlederne. De er hver især utroligt dygtige på deres områder. Og det giver en del konkurrence mellem dem. Og det smitter af på os andre. Vi er ligesom blevet to forskellige hold på arbejdspladsen, som mere er styret af personlige sympatier end af egentlige kompetencer. Konkurrencen mellem dem har også smittet af på virksomhedens resultater, fordi de faktisk direkte modarbejder hinanden. Det er ikke godt.

Ændringer skal ske

Vores leder har nævnt flere gange, at hvis vi ikke bliver et godt team, så kan han risikere, at han må lukke butikken. Han har meget på spil. De to mellemledere har forsøgt at løse problemerne mellem dem internt. De gange, de har forsøgt flere gange, men hver gang der det gået bedre i få dage for så derefter at blive det samme rod, inden der er gået en uge. Det holder ikke.

Vikingerne kunne

Vores kursusleder er ved at introducere kurset. Vi skal lave Viking Games: https://www.vikinggames.dk/  Sjovt. Vi kigger forbavsede på hinanden. Vi troede, at vi skulle lave sådan noget med paintball og skattejagt. Men Viking Games? Det havde vi ikke lige set komme.

Kursuslederen beder os om at tage vikingetøj på. Han har hængt dragter op i de to telter, som vi har set. Nej, nu? Skal vi klæde om foran alle vores kollegaer? Nej, det skal vi ikke. Der er et telt til mændene og et til kvinderne. Ok. Vi finder vi tøjet i dem. Vi skal bare gå ind og klæde om, og så starter vi aktiviteterne, når alle har klædt om. Vi trækker lod om hvem, i hvilken rækkefølge, vi skal gå ind i teltet for at klæde om. Jeg er den første.
Jeg vælger en dragt, som ser meget middelalderlig ud. En selekjole og en særk, et bælte og en kappe. Den inderste kjole er lavet af uld. Den kradser lidt. Det må jeg finde mig i.

Der er ikke nogen hjelm med horn i? Gik vikingekvinder ikke også med hjelme? Eller var det kun valkyrierne? Nå pyt. Jeg tager dragten på, og bagefter lægger jeg mit eget tøj pænt sammen. Tager et par lædersko på og går lidt fnisende ud til de andre. Der lyder pift ovre fra drengelejren, og mine kvindelige kollegaer bryder ud i latter: ”Den klæder dig. Du ser godt ud.” Jeg ved ikke selv, hvordan jeg ser ud. Der var jo ikke noget spejl i teltet. De andre går også ind og klæder om. En for en bliver vi forvandlet til vikinger. Og efter en lille times tid med en masse grin og snak om tøjet vi har på, er vi klar til at starte dagens aktiviteter.