Isenkram

posted in: Hillerødsk | 0

Nå, brylluppet er blevet aflyst. Altså ikke, fordi de har valgt ikke at blive gift med hinanden. Nej. Det er den her Covid-19 virus, som er skyld i det. Regeringen og sundhedsministeriet har jo anbefalet, at man holder sig fra store forsamlinger på mere end 100 mennesker. I det mindste indtil krisen, vi er i lige nu, er forbi.

Udskudt bryllup

Så der kom en mail i dag. ”Vi har besluttet at udsætte vores bryllup på ubestemt tid pga. Korona-virus. Vi tager anbefalingen alvorligt og mener, at vi har et ansvar for ikke at sprede smitte. Vi er kede af det, men er dog sikre på, at du forstår vores beslutning. Kærlig hilsen … ”

Isenkræmmeren

Ja, jeg forstår det godt. Og jeg mener, det er et ansvarligt par, som har taget den beslutning. Det ærgrer mig, dog bare, at jeg lige har været i kontakt med isenkræmmeren, og har fået bestilt et flot stel til brudeparret. De havde jo sendt os en lang ønskeseddel med, hvad de gerne vil have i bryllupsgave. Jeg valgte at give dem stellet, de ønsker sig. Mest fordi jeg ved, at ingen andre vil give dem det. Også fordi jeg er den rige tante, der har råd til at give dem det. De fleste vil nok give dem glas eller lysestager – eller duge.

Det er da trist

Jeg skrev tilbage til dem, at det er triste nyheder, men at jeg håber, at de ikke ændrer mening i løbet af de kommende måneder, og at deres gave er på vej til dem. Jeg har fået forretningen til at sende dem til deres bopæl.
Og så fortæller jeg dem om, hvordan min hverdag her i landet er, og om, at jeg havde glædet mig til at komme til brylluppet. Men også, at jeg forstår deres beslutning. Så jeg afbestiller min billet til København. Jeg bad dem om at give mig besked så hurtigt, de kan, når de ved, hvornår de skal giftes, så jeg kan nå at få en billet og deltage i deres fest. Kærlig hilsen… ”

Min niece svarer lynhurtigt tilbage, at hun også er ked af det, men at beslutningen er taget, og at selvfølgelig vil hun give mig besked, lige så snart de kender den nye dato for deres bryllup. Hun siger tak på forhånd for gaven. Hun glæder sig til at se den. Hun fortæller mig, at de også har været nødt til at aflyse deres bryllupsrejse. Men sådan står tingene lige nu. Hun håber, at der snart kommer en ende på det. Så alle kan komme videre.
Og sådan chatter vi med hinanden.

Stor skuffelse

Senere samme dag får jeg en mail fra min bror. Brudens far. Han skriver, at han er frygteligt skuffet over, at de har aflyst brylluppet. De ved ikke om de får pengene, de har lagt i depositum for leje af festlokale og catering tilbage. Men han håber da, at vi ses snart. Han er også skuffet, kan jeg se. Og han har givetvis været med til at finansiere dele af hele det aflyste bryllup.
Han får en mail tilbage fra mig om, at han skal være glad for, at de har taget den beslutning – og den er deres.