Rejser og forsinkelser

posted in: Hillerødsk | 0

Du og din familie skal på ferie i løbet af den kommende sommer. I glæder jer. Det er første gang, at de to yngste skal prøve at flyve i en ægte flyvemaskine. De er ellevilde af spænding. I taler også om det. Du har forsøgt at forklare dem, at de skal være hensynsfulde og at de ikke må råbe og skrige under flyveturen. Du har også forklaret dem, at det kan blive lidt svært at sidde stille i de der tre til fire timer, hvor I skal flyve. Når de så har spurgt om, hvor I egentlig skal flyve hen, så har du fortalt dem, at du i meget lang tid har kigget på rejser til Grækenland her og at det der, I skal flyve hen.

Demokratiets vugge

Du fortæller dem lidt om Grækenland og demokrati. De forstår dig ikke helt. Men lytter. Spørgsmålene om flyveturen vælter dog ind over dig: Skal vi sidde musestille hele tiden? Hvad nu hvis jeg skal tisse? Du forklarer og fortæller alt om, hvad det vil sige at skulle være hensynsfuld, men at det også er muligt at komme på toilettet.

Det, du ikke taler med de yngste om, er at der kan opstå en flyforsinkelse, så I bliver nødt til at vente på jeres fly i lang tid. Du fortæller dem heller intet om tragiske flyulykker. Du forsøger så vidt du kan at forklare dem, at rejser med fly er behagelige og at der ikke er noget at være bange eller bekymret for.

Du kan se, at de to små er ved at forstå din besked om at rejsen til Grækenland bliver en skøn oplevelse for dem: Af flere grunde: Oplevelsen af at skulle flyve er uforglemmelig. Især den første gang. Opholdet i Grækenland bliver skønt, fordi der er varmt – og en pool – som alle kan boltre sig i.

Ferie elsker alle vel

De fleste af os elsker at få ferie. Det der afbræk i hverdagens rutine, hvor vi ikke skal tænke på arbejde eller pligter, er skønt. Vi kan koncentrere os om andre aktiviteter, som vi dårligt har tid til. Vi kan fx bruge meget mere tid sammen med børnene. Vi kan dyrke vores sport eller hobby. Eller vi kan rejse.

Rejser er noget, danskerne generelt er gode til: Vi er søde og hjælpsomme over for hinanden. Vi kan blive lidt irriterede på andre danskere, hvis de råber for højt i den tro, at de er alene og at ingen kan forstå dem. Det er dog sjældent, at vi er i sådan en situation, når vi er ude og rejse. Vi ved det måske ikke, men der er faktisk andre danskere lige ved siden af os. Især, hvis vi har valgt at rejse med en gruppe. Det kan være, at vi har booket en charterrejse i god tid – og så ved vi, at vi kommer til at rejse sammen med andre danskere.

Drømmen om Thailand er billig nu

Men det kan også godt tænkes, at vi selv har komponeret drømmerejsen til Thailand. Vi har fundet billige flybilletter til Thailand. Vi har fundet logi. Og vi tror, at vi er meget selvstændige. De fleste af os er faktisk ikke så selvstændige, at vi kan eller tør lave et totalt unikt rejseprogram. Tænk fx på at finde logi derude i et nordlige Thailand. Hvad kigger du efter? Ja, ikke? Du kigger på de anbefalinger, som andre har allerede har skrevet. Og er referencen god, så booker du.

Det betyder, kort sagt, at der har været danskere på stedet før du ankommer – og dermed betyder det også, at der givetvis vil være andre danskere i området. Så lad være med at råbe og tro, at ingen forstår dig. Du kan såre mennesker, der også gerne vil have en unik oplevelse.