Bedste boligadvokat?

posted in: Hillerødsk | 0

I dag er mine to halvsøskende og jeg meget taknemmelige for, at vores forældre for mange år siden valgte at lave et såkaldt gensidigt testamente, hvori de bestemte, at alle værdier skulle gå til den anden ægtefælle i tilfælde af den enes død. I testamentet bestemte de også, at ved den sidst levendes død, skulle værdierne deles ligeligt mellem os tre halvsøskende. Familien er nemlig sammensat, efter at min far giftede sig med min stedmor, der har to døtre, som altså nu er mine halvsøstre.

Vi betragter nu alle tre børn vores forældre, som om de begge var vores biologiske forældre, og vi har i mange år haft et virkelig godt forhold i hele familien. Vores forældre fortalte for mange år siden, at de havde kontaktet en familieadvokat for at få udarbejdet testamentet i den hensigt at undgå, at vi børn skulle blive uenige om noget i forbindelse med arven.

Min far døde for fire år siden, og for nogle måneder siden afgik min stedmor ved døden. Vi tre børn var helt klar over testamentets bestemmelser, så der opstod aldrig stridigheder mellem os. Efter begravelsen blev vi enige om at mødes en weekend i det store hus, som vores mor havde efterladt sig, for at få ryddet op i hendes private ting og i øvrigt få taget stilling til fordelingen af møbler og andet bohave.

Mine to søstre fik også overtalt mig til at være den, der skulle stå for salget af huset. Det var ikke specielt nemt, fordi huset ligger i en mindre by midt på Sjælland, mens alle vi tre børn bor i Jylland. Men jeg tænkte, at jeg nok kunne finde frem til en kompetent boligadvokat i Slagelse, som jeg kunne få til at klare alt det juridiske omkring sådan en handel.

Selv kender jeg intet til Slagelse, som er den nærmeste større by i forhold til mine forældres efterladte bolig, så jeg søgte ganske enkelt på nettet efter et advokatfirma i Slagelse, og der var faktisk et firma, der på deres hjemmeside annoncerede med speciale i bolighandler.

Jeg kontaktede det pågældende firma og fremførte mit ærinde over for den advokatsekretær, jeg kom til at tale med. Hun lovede, at en af firmaets advokater ville ringe mig op den følgende dag, hvilket også skete. De arbejder med alle områder i juraen – og jeg kendte dem faktisk fra tidligere som meget dygtige erstatningsadvokater.

 

Vi havde en god snak i telefonen, og advokaten anbefalede mig en ejendomsmægler i byen, som han nok mente kunne sælge ejendommen for os indenfor en fornuftig tidshorisont. Vi aftalte, at når handelen på et tidspunkt blev en realitet, skulle advokatfirmaet tage sig af alt det praktiske, for min holdning var, at det næppe ville være dyrere at betale advokaten for det, end at jeg skulle drage fra Jylland til Slagelse hver gang, sælger skulle være repræsenteret.

Til min glædelige overraskelse endte det med, at huset blev solgt i løbet af bare halvanden måned, og selv da der skulle skrives under på skødet, slap mine søstre og jeg for at rejse til Slagelse. Advokaten sørgede ganske enkelt for, at vi kunne skrive under digitalt med vores NEM ID.