Dokumentskabe og sikkerhed

posted in: Hillerødsk | 0

Det regner. Det regner meget kraftigt. Jeg tror halvdelen af byen ligger under vand. Det har regnet meget kraftigt i mange timer, og vi kan høre i radioens nyheder, at de taler om, at man bør holde sig indendørs. Det bliver ikke sjovt at skulle køre hjem i eftermiddag, tænker jeg. Men det må blive et problem til den tid. Ikke nu. Vi har lidt travlt på kontoret, og her er vi i det mindste i tørvejr.

Vi er et stort forsikringsselskab, og vi skal hver dag gennemgå rigtigt mange sager. Nu kan vi sikkert regne med at vi også for en masse sager på grund af oversvømmede kældre.

Sikre dokumentskabe

Kælderen, tænker jeg, er den sikker? Alle vores dokumentskabe står dernede. De er for tunge at få slæbt op på 1. sal, og alle kopierne af forsikringspolicerne, som vi har lavet, ligger i dem. Vi har naturligvis også kopierne af kontrakterne med kunderne i elektronisk form. Men vi har papirkopierne med kundernes underskrifter på i dokumentskabene.

Jeg skyder tanken om, at kælderen muligvis kan være oversvømmet fra mig. Jeg ved ikke om dokumentskabene, vi har, er vandtætte! Jeg ved, at de er brandsikre. Det skal de være. Vi stiller jo selv krav om brandsikre skabe til nogle af vores kunder, så det skulle da bare mangle, at vi ikke selv bruger brandsikre skabe. Men om de er vandtætte, det, ved jeg faktisk ikke.

Skabene, vi har nede i kælderen, har elektroniske låse. Så jeg håber virkelig, at de er vandtætte også. Det kan jo være noget følsomt noget al det der elektronik. Hvis der sker en kortslutning på grund af vand, så er vi da på den. Jeg kan sidde her og blive helt bekymret. Ved ikke helt, hvordan jeg skal håndtere det. Jeg vil jo ikke fremstå som en bange tøs overfor mine kollegaer, men tanken kan få koldsveden til at rulle ned ad ryggen på mig.

Er kælderen sikker?

Jeg går alligevel hen til en kollega og spørger ham om hans mening. Burde vi ikke gå ned i kælderen og tjekke, om alt er i orden? Han ser på mig, som om jeg er kugleskør. Nej, ved du nu. hvad, selvfølgelig sker der ikke noget med dokumentskabene. De er da sikre. Det kan ikke være anderledes. Og bygningen er god. Hvorfor tror du, der kan være noget galt? Ja, jeg tænkte bare, at det er jo ikke alle dokumentskabene, som er nye. Det kan da være, at de ikke helt lever op til de nye krav. Ikke at jeg mener, at noget skulle gå galt, men bare for en sikkerhedsskyld. Har du aldrig set, at også brandnye biler går i stå, når det regner. Alt er jo elektronisk i dem også. Så jeg tænkte … Han afbrød mig og sagde, at det behøver vi ikke bekymre os over nu. Og vi ved ikke engang, om kælderen er oversvømmet.

Det er ikke alle, som har adgang til kælderen. Selv har jeg ikke adgang, men min kollega har. Så jeg lader min tanke bag mig og arbejder videre. Hvis han er sikker på, at der ikke sker noget, så må jeg vel tro på det.
Næste dag kom jeg på arbejde. Min kollega kom hen til mig og hviskede tak for tanken. Han havde tjekket kælderen sent på eftermiddagen dagen før. Der var to dokumentskabe, som stod i 30 cm vand. Men alt er under kontrol.