Drama på den gode måde

posted in: Hillerødsk | 0

Vi er så stolte af vores datter! Hun har fået sit eksamensbevis for 10. klasses afgangsprøver – med topkarakterer. Vi ved godt, at hun er klog, men vi vidste ikke, at hun var SÅ klog. 12-taller i dansk og matematik. Det kan ikke være bedre.

Umulig i skolen

Vi har haft et langt forløb med hende. Hun var virkelig umulig i skolen i 7. klasse. Gad bare ikke andet en at lave teater. Hun pjækkede meget, undgik samtalerne og var bare helt umulig.
Hun har altid været lidt foran sine jævnaldrende, både i sindet og i kroppen. Så da 7. klasse startede, var hun bare ikke glad. De andre piger ville ikke være i selskab med hende, fordi hendes krop begyndte at udvikle sig til en kvindekrop. De begyndte at drille hende. Moppe hende. Hun var foran dem, men det var jo ikke hendes skyld. Hun kunne ikke ændre på, at hun fik smukke, små bryster, eller at hun fik menstruation før alle de andre piger.

Drama efterskole

Vi tog hende derfor ud af skolen og fik hende ind på en efterskole. Nærmere: en drama efterskole, fordi hun har altid været glad for teater. Da det gik op for os, at teateret, hun spillede, var alvorligt ment, måtte vi gøre, noget. Drastisk. Fordi hun var ved at bryde sammen. Hun indrømmede det ikke, men da jeg en dag så hende lege med et barberblad, var jeg klar over, at noget ikke er, som det skal være.

Hun fortalte mig om mobningen om at være ’udenfor”, fordi hun er anderledes. Kropsmæssigt og sindsmæssigt.

Vi talte længe om det og blev enige om, at det bedste for hende vil være, at hun kommer væk fra skolen, hun gik på.

Vi satte os sammen og ledte efter en efterskole, hun gerne ville på. Hun var ret begejstret og blev gladere. Vi fandt nogle skoler, som fokuserer på teater og scenografi. Det var lige præcist, det, hun gerne ville.

Obligatoriske fag

Men da vi opdagede, at de kun tilbyder de obligatoriske fag på 9. og 10. klasse niveauerne, blev vi skuffede. Det betød mindst ét mere år for hende i folkeskolen. Hun var ulykkelig. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at få hende indskrevet på en efterskole. Det viste sig, at der er lang ventetid, så jeg forklarede hende, at hun må være tålmodig. At vi måske kunne finde en ordning med skolen om noget hjemmeundervisning, så hun ikke behøvede at være på skolen i så mange timer hver dag.

Vi fik en aftale i stand med skolen. Hun kunne få lov til at være fraværende i de timer, hvor der ikke undervises i de obligatoriske eksamensfag. Hun kom igennem 8. klasse. Men måtte vente et år på at komme på efterskolen.

Lige nu her 2 år efter får hun sin eksamen på efterskole 10. klasse niveau, og hun er glad. Hun er blomstret op igen. Har fået lyst til at være sammen med jævnaldrende til at danse til at spille teater igen. Hun er blevet så smuk, og det er der mange af hendes tidligere klassekammerater, der siger til mig, når de møder mig på skolen. Jeg underviser dem i dansk sprog.