MBK i København

posted in: Hillerødsk | 0

Nu har jeg fået en ny opgave her på kontoret. Jeg er sekretær for et lille konsulentfirma, som har specialiseret sig i at undervise små grupper mennesker i jobinterviews. Altså de underviser almindelige mennesker i, hvordan de skal håndtere den slags interviews. De viser dem forskellige situationer og forklarer, hvorfor ansøgeren ikke fik, eller fik jobbet. Det har noget at gøre med kropssprog, attitude og forberedelse til interviewet.

Hele landet

Konsulenterne rejser over hele landet, men jeg er det stabile anker her på kontoret. Det kan være lidt ensomt, hvis de alle 4 er ude for at undervise. Men min nye opgave er, at jeg skal sørge for at finde de bedst mulige møde – eller kursuslokaler til deres kurser. De underviser aldrig mere end 6 – 8 personer ad gangen. Kurserne, de tilbyder, varer 2 dage.

MBK er bedste bud

Det er nemt nok at finde lokaler i de store byer. Det er bare at søge på mødelokaler København, så finder jeg en liste. Er det ikke godt nok det, som jeg finder, ja så kan jeg bare ændre søgningen lidt: kursuslokaler København. Og uanset hvad er det firmaet MBK, der er vinderen.

Men lige så snart der skal findes lokaler uden for storbyerne, så kan det blive lidt svært. Det giver ikke mange resultater at søge på ”mødelokaler Løgumkloster”! Men jeg har fundet ud af, at i sådan et tilfælde, så kan jeg søge med orden ”selskabslokaler Løgumkloster”. Problemet er bare, at et selskabslokale som regel er stort. For stort til det som firmaets konsulenter ønsker. De vil gerne have, at kursisterne deltager i rollespillene, de har udviklet, så det kræver, at de sidder nogenlunde tæt på hinanden.

Min opgave er så at komme i kontakt med udlejerne af lokalerne for at høre, om der er ledigt på de bestemte datoer, og om lokalet kan ’omformes’ til at blive et lidt mindre rum. Måske har de mulighed for at afskærme dele af lokalet. Måske har de problemer med opvarmningen af et stort lokale, hvor der ikke festes og sidder mange mennesker i.

Det der med opvarmningen er et problem. Lokalerne er store, og selv om de kan afskærme, så kursets lokale bliver mindre, så er de nødt til at varme hele lokalet op. Det koster penge, og det skal vi betale for. Som regel er udlejerne eller rettere kroejerne meget søde. De tilbyder ofte at skrue lidt ned for varmen og, så sætte varmeblæsere op i det afskærmede rum. Det kan gøre omkostningen lidt billigere, men det er ikke helt tilfredsstillende. En varmeblæser kan larme lidt.

Til gengæld, så får jeg ofte at vide, at forplejningen, den skal vi ikke betale ekstra for. De vil gerne gøre meget for kursisterne og underviserne. Jeg havde faktisk én, som tilbød morgenmad, formiddagskaffe med kagebord, frokost, eftermiddagskaffe med kagebord, og så aftensmåltid efterfulgt af aftenkaffe til alle i to dage for prisen, det ville koste for en enkelt dag. Da jeg nævnte muligheden for underviseren, sagde hun: Nej tak. Vi skal ikke spise os igennem kurset.
Snerpet?

Jeg kan derfor bedst lide, når jeg skal finde lokaler i de større byer. Det er meget nemmere. Jeg bryder mig ikke om at skulle afslå et tilbud.