Hvepseplage i Hillerød

posted in: Hillerødsk | 0

Flere har rapporteret et stigende antal hvepse i og omkring Hillerød den senere tid, og det kan kun forventes at blive værre efterhånden, som temperaturerne stiger henover sommeren. Hvepse er en del af den danske biologiske skat, men de er også risikable at have for tæt på. Det gælder især, hvis du har børn og/eller der er allergi for hvepsestik.

Fjernelse af et hvepsebo?

At fjerne et hvepsebo, der er for tæt på, hvor mennesker færdes, er absolut ikke en opgave, man selv foretager. Risikoen for at blive decideret angrebet af rasende hvepse, der forsvarer deres bo, er meget stor. Og selvman man ikke er allergisk overfor hvepsestik i almindelighed, kan 50 eller endda flere hvepsestik på én gang være livstruende for selv de sejeste mennesker.

Man skal benytte et professionelt firma, der har både erfaringen og det nødvendige grej til at sikre en korrekt fjernelse af et hvepsebo.

I Hillerød og faktisk på hele Sjælland kan vi anbefale dette firma til fjernelse af hvepsebo < klik på linket.

VI ER HOS DIG INDEN FOR 4 – 12 TIMER ELLER EFTER AFTALE

DØGNVAGT MANDAG – SØNDAG 29 62 47 42

Hvorfor er hvepse farlige?

Reelt er et enkelt hvepsestik ikke farligt for andre end små børn og mennesker med allergi. Men hvis der er tale om mange hvepsestik, bliver koncentrationen af den gift, en hveps indsprøjter, så høj, at selv en stor og granvoksen mand uden allergier kan få livstruende forhold som for eksempel vejrtrækningsproblemer.

Hvepsestik indeholder lidt gift, der kan medføre lokalreaktioner som hævelse, rødme, smerte og kløe. Men får du åndenød eller hæver op i ansigtet, skal du søge læge.

Ved lokalreaktioner kan du nøjes med at vaske såret med vand og sæbe. Du kan også købe et lille apparat på apoteket, der kan suge gift ud af huden. Bagefter kan du smøre creme på, der modvirker kløe og mindsker hævelsen.

Du kan forebygge hvepsestik ved aldrig at drikke af dåser udenfor. Og lad være med at slå efter hvepse eller bier; de stikker altid kun som forsvar.

Kæmpe hveps

De senere år er der konstateret flere af de såkaldte kæmpehvepse – som jo ligesom hvepsen er en gedehams. Ikke mindst i Nordjylland er der fundet mange af dem, men de er også fundet på Sjælland.

Kæmpehvepsen er fredelig som sådan, men hvis den bliver angrebet – eller endnu værre – hvis dens hvepsebo bliver angrebet, stikker den.

Så pas nu på derude!