Stillads i Hillerød

posted in: Hillerødsk | 0

Vi er nødt til at få gjort noget ved taget. Det lækker. Vi har haft en fugtskade oppe på loftet. Et af spærene er ved at gå i råd. Det er ikke godt. Så det, skal vi have skiftet. Heldigvis er det et job, som en tømrer, vi har haft herude for at se på skaden, godt kan ordne. Han kan lave det meste af arbejdet indenfor. Heldigvis. Men han undgår ikke at skulle arbejde udenfor, når han lige skal tjekke spæret der, hvor det mødes med muren. Og det betyder, at vi er nødt til at finde et stillads, så han kan komme op og arbejde der. Det bliver lidt dyrere, end vi havde tænkt. Men det er altså nødvendigt.

Taget skal væk

Selve taget, som skal fjernes, for at han kan komme til med de nye spær, kan vi selv lægge. Så måske er det noget, vi kan gøre, efterhånden som han har sat de nye spær i. Til det vil det nok også være praktisk med et stillads, så vi ikke skal kravle op og ned ad stiger for at komme op på taget.

Der er heldigvis ikke tale om hele taget. Kun en lille del. Men alligevel. Det bliver noget af et arbejde at få lavet. Men, det vi skal give ud til tømrer og leje af stillads, sparer vi ved selv at lægge de nye tegl. Det kommer måske til at se lidt mærkeligt ud i begyndelsen, men det kan vi leve med. Det er jo ikke taget, vi kigger på, når vi er herhjemme.

Stillads fra København

Vi har bestilt træ hos boligmarkedet. Der fandt vi også de samme tegl, som dem vi har i forvejen. Så de er også blevet bestilt. Desværre kunne de ikke hjælpe os med stilladset derude i byggemarkedet. Men det findes der heldigvis løsninger på. Jeg var på nettet for at søge efter stilladser. Det gik hurtigt. Jeg skrev bare ”Stilladser København” og fik en liste med firmaer, der lejer stilladser ud – og de har også materielplatforme. Heldigvis har vi ikke brug for et kæmpestort et, så udgiften bliver overkommelig. Så vi ringede til et af firmaerne og fik dem herud for at se på, hvor stort et stillads, vi egentlig har brug for. Og det var vist godt, at vi gjorde det. Fordi. Den stilladsekspert, som kom herud, så lige med det samme et problem: Vi er nødt til at lægge nogle fliser der, hvor stilladset skal stå, så det ikke synker ned.

Blød jord

Jorden er jo meget blød efter en del regn. Vi er også nødt til at fjerne en busk, som står i vejen. Det havde vi slet ikke tænkt på. Men det var godt, at han sagde det til os. Han forklarede os, hvor stort et areal det vil være fornuftigt at dække med fliserne, så vi ikke får lagt for mange. Vi skal derfor endnu en gang i byggemarkedet for at finde fliserne. Og så skal vi hjem og på arbejde for at lægge dem her i weekenden, så de kan komme og stille stilladset op på mandag. Tømreren kommer også på mandag. Det var godt, vi faldt over denne artikel, før vi valgte stillads!