Videoovervågning i Hillerød

posted in: Hillerødsk | 0

Der bliver solgt flere og flere tyverialarmer. De kan kombineres med videoovervågning, og det er muligt at få forskellige abonnementer til vagtcentraler, så dit behov dækkes fuldkomment. Det er muligt at få tyverialarmer med sensorer, der kan mærke temperaturforskelle eller vibrationer. Nogle alarmsystemer kan sende en SMS til din smartphone og til vagtcentralen, så både du og vagterne ved, at der sker noget i din bolig.

Smarte systemer

Du kan også få systemer, som kan genkende dit kæledyr, så du ikke skal bekymre dig, over at alarmen går, fordi katten kommer hjem.
Det er også muligt at få en tyverialarm, som du kan styre via en app. Du kan altså godt slå alarmen til, selv om du glemte det i morgenens travlhed med madpakker og mødetider.
Der er mange muligheder.

Grunden til, at vi køber flere og flere tyverialarmer, er, at vi er bekymrede, for der bliver indbrud i vores bolig. En undersøgelse viser, at Danmark har Europas højeste antal indbrud per indbygger. Vi vil gerne komme tyven i forkøbet. Og hos ProTech Tyverialarmer mærker man den øgede efterspørgsel.

Det er fornuftigt nok. På den lange bane betyder det, at vi ikke skal have fat i forsikringsselskabet, og mere vigtigt. Vi er tryggere i vores hjem. Og når vi ikke er på hjemme. Vi ved nemlig, at ferieperioderne om sommeren og i julen er tyveknægtenes travleste tider.

Hvad de fleste danskere, som gerne vil sætte en tyverialarm i deres bolig op, ikke ved, er, at udgiften til selve installationen kan trækkes fra i skat via håndværkerfradraget. Sådan har det været siden 2018. Ja, du kan ikke trække udgiften til selve alarmen og abonnementet, som du vælger fra, men udgiften til installatørens arbejdsløn er fradragsberettiget.

Nu ved jeg ikke præcist, hvor meget en certificeret installatør koster i timen, men beregninger fra tidligere år, viser, at du kan få ca. én tredjedel af udgiften til håndværkeren tilbage i skat. Det er da værd at tage med.
Hvis du vil benytte håndværkerfradraget, så husk at gemme fakturaen, du får af firmaet, som sætter din tyverialarm op. Det skal fremgå af den, hvor meget af det samlede beløb er arbejdsløn. Og du skal opgive det beløb uden moms. Husk også, at fakturaen skal gemmes i 3 år.

Håndværkerfradrag til alarmer

Du kan ikke bruge håndværkerfradraget, hvis du får sat videoovervågning op. Nu tænker jeg, at det er de færreste af os, som vil have sådan et system inde i hjemmet. Det kan være lidt bøvlet at skulle gøre alle og enhver, som kommer ind i hjemmet, at man videoovervåger indenfor. Ok, hvis det kun er rengøringsdamen eller babysitteren, som kommer i huset, kan du nøjes med at fortælle dem det. Jeg er sikker på, at du også får gæster i ny og næ. Det er vist ikke en behagelig samtale at starte en hyggelig aften på.
Men det kan give god mening at få sat et system op, som kan overvåge indgangspartiet og haven uden for huset. Men husk, du må ikke sætte sådan et system op, så du kan overvåge offentlige gader eller veje eller dine naboer. Det er forbudt.

Mange virksomheder har videoovervågning – og det kan give rigtig god mening. Et supermarked kan fx have god gavn af det. Men når de sætter sådan et system op, så skal de altså skilte med det, så forbrugerne tydeligt kan se, at de bliver overvåget.