Frankrig som ferieland?

posted in: Hillerødsk | 0

I år skal I holde ferie i lang tid. I har arbejdet hårdt i det sidste år. Der er blevet sparet en del ferie sammen – og nogle af de vagter, som I har taget for nogle kollegaer, kommer nu tilbage i form af ekstra fridage. Så det bliver til 5 ugers sommerferie – og så har I stadig ferie til både jul og påske næste år. Lige nu er der selvfølgelig fokus på, hvordan de 5 ugers sommerferie skal bruges. Egentlig havde I tænkt på at tage på en eksotisk ferie til Sydkorea, men det er lige voveligt nok, synes I. Derfor har I rettet næsen i retning af Frankrig. I kunne vælge at tage på en charterferie til St. Tropéz, men gider I at bo på et eksklusivt hotel og føle jer lidt forkert placeret i en uge eller 10 dage? Egentlig ikke.

Bilferie i Frankrig

I har derfor fået en god idé: En bilferie til Frankrig her, hvor I kan køre rundt – nede i Sydfrankrig – nede ved rivieraen og besøge nogle af de berømte, steder der, men hvor I også kan køre rundt i Provence og nyde landskabet, de små byer og se nogle af seværdighederne. Fx Avignon. Det er faktisk slet ikke en dårlig idé. Turen vil få jer forbi andre smukke egne i Frankrig. Blandt andet vil du gerne se Lyon, som skulle være en meget spændende by.

I er også ved at udvikle en plan om, at I vil køre over til det vestlige Sydfrankrig. Næsten helt ned til grænsen til Spanien. Derfra vil I gerne køre til Bordeaux, fordi det her med rødvin og Frankrig – det hører jo sammen. I har kigget på mulighederne for logi i nærheden af Bordeaux. Og valget er faktisk faldet på en campingplads syd for byen. Den ligger lige ud til Biscayabugten.

Camping er en mulighed

Der er badefaciliteter på den camping i Frankrig, men tanken om, at det også er muligt at komme ud og cykle og opleve naturen i området, er meget tiltrækkende. Ferien skal jo ikke kun handle om at se berømte steder, kulturelle seværdigheder og prøve de lokale vine. Der skal også være lidt fysisk aktivitet og kan det kombineres med naturoplevelser i et forholdsvist ukendt område, så er det da perfekt. I har booket ophold på den franske campingplads i 7 dage. Der er meget at udforske i området. Men efter en uge lidt syd for Bordeaux vil det være ved at være på tide, at I kigger mod nord igen. Og her er det, at I er lidt uenige: Skal I køre mod Danmark via et nordvestlige Frankrig – eller skal I ind om Paris? I har dog været i Paris, så det er helt legitimt ikke at bruge nogle dage der. Og ja, det er da mindst lige så spændende at opleve Bretagne.

Ideen om at køre op mod nord langs den franske vestkyst er slet ikke ringe. Det tiltaler jer, at I også kan få nogle dage i Belgien og Holland, inden I rammer Danmark igen – efter 5 ugers bilferie.